Bedrijfsprofiel

Visie: Onze visie is dat wij door sterke focus op kwaliteit van toegevoegde waarde voor onze klanten zijn. Kwaliteit leveren wij door: BETROUWBAARHEID: door onze afspraken na te komen en onze opdrachten stipt uit te voeren. FLEXIBILITEIT: door mee te denken met onze klanten, ons flexibel op te stellen en net dat stapje extra te zetten.

Historie: Stam Transport Schermerhorn werd 56 jaar geleden opgericht door Johan Stam. Inmiddels staat de derde generatie Stam aan het roer. Een echt familiebedrijf waar loyaliteit en inzet hoog in het vaandel staan. In 1954 kwam Stam Transport Schermerhorn voort uit de firma Stam & De Vries, welke in de oorlog begon met het transport van groente en fruit. Al snel werd hier het vervoer van meel aan toegevoegd. In 1958 zette de oudste zoon Aad zijn eerste schreden binnen het bedrijf. In diezelfde periode kocht Johan ook café “De Roode Leeuw” aan het Oosteinde, waarna een firma gevormd werd. De oude fietsenstalling van het café werd omgebouwd tot garage en het hele bedrijf verhuisde naar het Oosteinde. In 1981 volgde nieuwbouw van de loods op deze locatie. Inmiddels waren ook de drie andere zoons Karel, Nico en Hans tot de zaak toegetreden.

Geleidelijke uitbreiding van transportactiviteiten volgde, waardoor men genoodzaakt was ook auto’s buiten het dorp te stallen bij de voormalige aardappelopslag”hut” aan de Groeneweg. Langzaamaan werden plannen ontwikkeld om het hele bedrijf te verplaatsen naar de Groeneweg, waar voldoende ruimte was om de groeiplannen te kunnen realiseren. Uiteindelijk resulteerde een en ander in de ingebruikname van het huidige pand, waar ook opslag aan de activiteiten werd toegevoegd.

Sinds juli 2000 staat de derde generatie Stam aan het roer bij Stam Transport. Zij vervolgen de koers die in de vorige eeuw werd ingezet: kwaliteit door betrouwbaarheid en flexibiliteit.